דבר היו"ר

הרב שי פירון

בדו"ח עלם הקודם פתחתי את דברי במילים: "המלחמה נמשכת. העיניים מזוגגות למראה התמונות שהותרו לפרסום". חצי שנה חלפה, והפתיחה ההיא – מתאימה גם לדו"ח זה.

מלחמה המתנהלת בחזיתות השונות גובה מחירים רבים, אולם לצידה, שדות קרב נוספים: משפחות המפונים, משפחות המשרתים ולא פחות מכך: המאבק על נפש הנוער. המלחמה פוגעת בחוסנם ומובילה להתנהגויות סיכוניות בהיקף שלא הכרנו. בשעה זו, חובה עלינו להגדיר מחדש מושגים כגון "נוער בסיכון". אם בעבר התמקדנו בנוער קצה, הרי שעתה אנו מתמודדים עם תופעות המתרחשות בלב חברת הצעירים לגווניה. לצערי, אני מאמין שאיננו יכולים לאמוד את היקף הנזקים, המלחמה עדיין מתנהלת, אולם בשוך הקרבות ובשוב עשרות אלפים לבתיהם, נגלה את המשא הכבד שנושאים בני נוער בתוכם.

עלם מכירה בערך הפעילות הרבה של משרדי הממשלה, בעיקר משרד הרווחה ומשרד החינוך בתחומים אלה, אולם דומני שיש להכיר בהיקף התופעה ובצורך להיערך לתכנית חרום לאומית הפרוסה על פני כמה שנים. לא נוכל להסתפק במתן עזרה ראשונה, יש להיערך למספר שנים בהם נאלץ להשקיע רבות בשיקום הרווחה הנפשית של בני הנוער. אני מלא הערכה לצוותים מקצועיים הפועלים בשטח, מתוך מחויבות ואחריות. אולם השעה מחייבת פעולה אחרת: רחבה, מקצועית, מקיפה וארוכת טווח.

דו"ח עלם, המשקף את תמונת המצב הנוכחית, לא נועד לבקר את פעילות המחנכים, העובדים הסוציאליים או את הדרג המקצועי במשרדי הממשלה השונים. הוא נועד להניע את כולנו לפעולה, יחד, מתוך דאגה לשלומם של צעירות וצעירים, מתוך דאגה לחוסן ולביטחון הלאומי של ישראל.
הדו"ח שלפניכם נועד להציג את היקף הפעילות שלנו. ביחד עם משרדי הממשלה והשלטון המקומי. עלם – חדר המיון הלאומי של נוער בסיכון בישראל – תמשיך לעשות ככל יכולתה כדי להושיט יד ולהקשיב לפעימות הלב של צעירים וצעירות בישראל.

אף אחד ואחת לא יוותרו מאחור.

ב-7.10.2023, מדינת ישראל חוותה את האסון הלאומי הגדול מאז הקמתה.
בעקבות המלחמה פונו מבתיהם ביישובי הצפון והדרום כ-130 אלף תושבים.
כ-30% מהם בני נוער וצעירים.

ב-7.10.2023, מדינת ישראל חוותה
את האסון הלאומי הגדול מאז הקמתה.
בעקבות המלחמה פונו מבתיהם ביישובי
הצפון והדרום כ-130 אלף תושבים
כ-30% מהם בני נוער וצעירים.

דוח זה מבקש להציג את מצב בני הנוער אותם פגשנו
במענים השונים של העמותה הפועלים בסיוע ומימון משרד הרווחה.

דוח זה מבקש להציג
את מצב בני הנוער אותם פגשנו
במענים השונים של העמותה הפועלים בסיוע ומימון משרד הרווחה.

עלם במספרים

תופעות מרכזיות

מתחילת השנה אנו עדים לתופעה מדאיגה שמדווחת על ידי בני נוער עצמם – הגעה לא סדירה למסגרות חינוכיות ועד לניתוק מלא מהן. תופעה זו מדאיגה מפאת חשיבות הקשר של בני נוער עם דמויות חינוכיות מיטיבות, העדר קשר כזה מהווה פגיעה ביכולת ההתפתחותית של בני הנוער ופגיעה במשימת הלמידה המהווה את המשימה המרכזית של כל נער ונערה במדינה.

ביקור לא סדיר במסגרת, מהווה בדרך כלל פתח להתרחבות של התנהגויות סיכוניות, כגון מעורבות בעבריינות, שוטטות, חשיפה לפגיעות ועוד. על כן, אחת מהמשימות המרכזיות של עובדי עלם במפגש עם בני נוער הוא לחבר אותם חזרה למסגרת, לתווך עבורם מסגרות חדשות ולדאוג שכל נער יוכל לממש את זכותו הבסיסית במסגרת חינוכית ולימודית מיטיבה.

המצוקות הנפשיות המרכזיות שאנחנו פוגשים הינן חרדה, דיכאון ובדידות.
מצוקות אלו הינן תגובה טבעית למצב שבני הנוער חוו בשנה האחרונה, אך לצד זה, אנחנו מתריעים על הצורך במענים טיפוליים מותאמים עבור בני נוער שבהם יוכלו לקבל מענה מקצועי להפחתת מצוקות נפשיות אלו.

הסכנה הטמונה באי טיפול של מצוקות אלו כעת, היא פוטנציאל ההחמרה שיכול להגיע עד להפרעות נפשיות, שהטיפול בהן מורכב הרבה יותר, ודורש משאבים רבים יותר.

לאורך השנה האחרונה אנו עדים לעליה בהיקף השימוש בסמים ולעליה משמעותית בהיקף השימוש באלכוהול.
בדרך כלל אנחנו עדים לעליה בשימוש בקרב בני נוער במצבי לחץ ממושכים, כגון הקורונה או מלחמת חרבות ברזל, והכל במטרה להפחית את רמות הלחץ הנפשי שהם חווים. תופעה זו טומנת בחובה מספר סכנות שהחמורה שבהם היא יצירת תלות בחומרים משני תודעה העלול להוביל להתמכרות.

במסגרת הפעילות של עובדי עלם, אנחנו מנסים לייצר עבור בני הנוער מענים חלופיים להפחתת לחץ ולהפגת בדידות, ובנוסף, אנו מתווכים את בני הנוער למענים מקצועיים לטיפול בהתמכרויות ולהפחתת תלות בחומרים משני תודעה.

מתחילת השנה אנחנו עדים להידרדרות בתחושת הביטחון במרחב הציבורי, מה שהביא לא מעט נערים להרגיש צורך בהתחמשות (סכינים מאולתרים וכו).

תופעה זו מסוכנת הן ברמה של הנוער שנפגע מהאלימות על ההשלכות הנפשיות והפיזיות וכן לנוער האלים שמסתבך בפלילים. נתון זה הוא אחת הסיבות לנוכחות של ניידות עלם במרחבים הציבוריים וברחובות, לצד האיתור וההתערבות עם בני נוער, נוכחות של מבוגרים מייטיבים ברחוב נמצאה כמגבירה תחושת ביטחון ומפחיתה אלימות וונדליזם.

עלם במלחמה

עם פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" והבנת ממדי האירועים, נערכנו להענקת סיוע, הן לבני נוער וצעירים.ות בסיכון המתמודדים עם מציאות חיים מורכבת גם בימי השגרה; והן לבני נוער וצעירים.ות שבעבר לא נחשבו בסיכון וכתוצאה מחשיפה לטראומה ישירה ועקיפה, נכנסו באחת למעגל זה.

תוך 48 שעות מתחילת המלחמה, פעלנו לתגבר את המערך הקיים שלנו. בשותפות ובמימון משרד הרווחה, הקמנו מערך של מעני חירום מיידיים, שבשל התמשכות המלחמה, עדיין ממשיכים לתת מענה לבני נוער וצעירים.ות שעודם מתמודדים עם מגוון מצוקות, כגון: שבירת רצף החיים, אובדן בני משפחה וחברים, ניתוק מהבית וממערכות תומכות בקהילה, שחיקת החוסן האישי והעורף המשפחתי, אובדן אמון ותמונת עתיד; כאשר כל אלה מתבטאים בהחרפת התנהגויות הסיכון שלהם.

המענים של עלם בתקופת המלחמה:

  1. "מרחבים לנשימה" – לתמיכה בבני נוער בסיכון ובטראומה מיישובי עוטף עזה ומהצפון, במוקדי הפינוי. במרחבים אלו, צוותים קבועים של עובדים ומתנדבים, פועלים לאיתור, חיזור ויצירת קשר עם בני נוער באמצעות שיח רגשי בלתי פורמאלי, המסייע להפגת הבדידות, מאפשר עיבוד מצבי טראומה ומשבר, ונטילציה, פרטיות מבני המשפחה, תיווך וליווי לגורמי טיפול בקהילה ועוד; בשיתוף משרד הרווחה.

    פעלנו ב-11 יישובים:
    טבריה, ירדנית, זיכרון יעקב, נחשולים, הרצליה, שפיים, נתניה, תל אביב, ירושלים, מעלה החמישה, אילת.


    כ-60 עובדים, כ-50 מתנדבים, 17 מוקדי פינוי

     

  2. מרחבים רגשיים בבתי ספר – מרחבים בלתי פורמאליים קבועים לאיתור, חיזור, ליווי ותיווך לשירותי בקהילה, לבני נוער בתחומי בתי הספר. בני נוער אלו לכאורה נמצאים במערכת, אבל כחלק מהשלכות המלחמה, אינם מצליחים לחזור לתפקוד רגיל, ואשר חלקם מתאפיינים בהתנהגויות סיכון ועומדים בפני נשירה סמויה או גלויה; בשיתוף קרנות הביטוח הלאומי.


    ביישובים:
    ים המלח, טבריה, נתניה, אופקים, עכו, קריית מלאכי.
    (שלושת האחרונים בשיתוף ביטוח לאומי)


    כ-13 עובדים

     

  3. הרחבת המענה של "עלם דיגיטל" – על מנת לעמוד בצורך האקוטי בתמיכה ייעודית ברשת ולהבטיח רציפות וזמינות לבני הנוער, פעלנו לתגבר את מצבת אנשי הטיפול בכל הממשקים של המערך הדיגיטלי, מבחינת היקף השעות והיקף כוח האדם, בשיתוף קרנות הביטוח הלאומי.

     

  4. מיזם "יובלים" – לאיתור, חיזור, יצירת קשר, וליווי לאחר הפניה למענים טיפוליים, של צעירים.ות שורדי מסיבת הנובה ומאזורי הלחימה בדרום, שאינם מטופלים. מבוסס על ניסיונה רב השנים של עלם באיתור והפעלת מרחבים בטוחים בתוך מסיבות טבע ואירועי שיא, בהם מתקיים שימוש נרחב בחומרים משני תודעה, כולל מסיבת הנובה ב-7.10.23 שבה כאמור איבדנו 3 ממתנדבי הפרויקט (פירוט בגב החוברת). בשיתוף קרנות הביטוח הלאומי, הג'וינט ו"יתד" – התוכנית הלאומית לצעירים.ות במצבי סיכון של משרד הרווחה.



    פרוייקט ארצי


    3 עובדים

     

  5. הקמת מיזם חירום במג'דל שמס והישובים הסמוכים – בעקבות נפילת הרקטה במגרש הכדורגל שגרמה למותם של 12 בני נוער, ופצעה עשרות אחרים, התחלנו להפעיל במקום מרחב קבוע שבו צוות עובדים ומתנדבים, פועל לאיתור, חיזור, ויצירת קשר עם בני נוער, באמצעות שיח רגשי בלתי פורמאלי, כדי לסייע להם לעבד את הטראומה הקשה שחוותה הקהילה הקטנה במקום; בשיתוף המועצה המקומית ומשרד הרווחה.


    4 יישובים:
    מג'דל שמס, מסעדה, בוקעטה ועין קיניה.


    7 עובדים


    המשך עבודה עם אוכלוסיית היעד הטבעית של עלם –
    במקביל למענים החדשים, מתחילת המלחמה, עלם ממשיכה להפעיל את המענים עבור אוכלוסיית היעד שלה שבשגרה – בני נוער וצעירים.ות חסרי עורף משפחתי, מנותקים ממסגרות, מצוקה והדרה, שנאלצים להתמודד עם אתגרי התקופה הנוכחית לבדם. צוותי העובדים והמתנדבים פוגשים בני נוער וצעירים.ות אלה במרכזי הנוער וברחוב, במרכזי 24/7 לטיפול ברצף הזנות, בשלטר לצעירות חסרות בית, בתכניות לבני נוער וצעירים.ות נפגעי אלימות מינית, בפרויקט לצעירות אמהות בסיכון, במרכזים ובקבוצות הטיפוליות לבני נוער פוגעים ונפגעים מינית ועוד.

תחומי הפעילות בעלם

תחום קהילה

ראשת התחום: נטי כראל
מספר מוטבים בשנה: 4,000

תחום קהילה עוסק באיתור, זיהוי וליווי בני נוער וצעירים.ות הנמצאים.ות על רצפי סיכון והדרה, תוך יצירת מענה טיפולי-חינוכי בלתי פורמאלי המבוסס על עבודה הוליסטית, זמינה ונגישה, ועל מפגש ונוכחות פעילה ברצף מרחבי החיים של בני הנוער במטרה ליצור הזדמנויות לשינוי בחייהם וקהילתם.

אלפי בני נוער וצעירים.ות נכנסו השנה למעגל הסיכון כתוצאה מחשיפה ישירה ועקיפה לטראומות, פינוי מהבתים, שבירת רצף החיים, ועוד. הדבר מתבטא בשחיקה מתמשכת בחוסן התפקודי והרגשי שלהם ועלייה בהתנהגויות סיכון. לנוכח מצב זה, תחום קהילה מפעיל רשת מענים שנועדו לאפשר חזרה אל רצף החיים שנקטע, לייצר סביבה יציבה ובטוחה, בתוך מעטפת תוך רשותית הוליסטית.

עובדי ומתנדבי התחום מפעילים בפריסה של 28 רשויות מקומיות, את המענים הבאים:

8 מרחבים רגשיים בבתי ספר – מרחבים וולונטריים בלתי פורמאליים קבועים לאיתור, חיזור, ליווי ותיווך לשירותי בקהילה, לבני נוער בסיכון בתחומי בתי הספר. בשיתוף קרנות הביטוח הלאומי.

13 מרכזי נוער – מרכזים הפועלים בשעות אחה"צ בקהילה, ומשמשים כמרחבים בטוחים לבני הנוער, שמטרתם לסייע להם להתמודד עם קשייהם, לאפשר שילוב והסתגלות מיטיבה בקהילה ולמנוע התנהגויות סיכון. בשיתוף משרד הרווחה ומשרד החינוך.

21 ניידות "כתובת רחוב" – לאיתור בני נוער משוטטים בלילות לסיוע במצבי חירום ומשבר, יצירת קשר מתמשך של אמון, ליווי והפניה לשירותי המשך בקהילה. בשיתוף משרד הרווחה.

4 מודלים הוליסטים – הכוללים את כל רצף המענים – בית ספר, מרכז נוער ועבודת רחוב, מופעלים באשדוד, בית שמש, חולון ואופקים.

תחום טראומה

ראשת התחום: מאיה ברון
מספר מוטבים בשנה: 1,200

תחום טראומה עוסק בפיתוח והפעלה של תכניות לבני נוער וצעירים.ות הנמצאים במצבי סיכון, הדרה וקצה, כגון: מצבי ניתוק, אירועי חיים טראומטיים, העדר עורף משפחתי, אלימות, פגיעות מיניות, גילוי עריות, זנות, חסרות בית, התמכרויות ועוד.

5 מרחבי "הלב" 24/7 לבני נוער וצעירים.ות על רצף הזנות (חיפה, ת"א, פ"ת, דימונה ואילת), למתן מענה הוליסטי, הכולל: קליטה במצבי חירום, מזעור נזקים, לינה, יצירת קשר מיטיב עם הצוות, מיצוי זכויות, והכוונה לחיים עצמאיים, בשיתוף משרד הרווחה.

"גלגל" – מרכז לצעירות חסרות בית בירושלים, למתן מענה הוליסטי הכולל: קליטה במצבי חירום, מזעור נזקים, הפוגה מהרחוב, לינה, יצירת קשר מיטיב עם הצוות, מיצוי זכויות, והכוונה לחיים עצמאיים. בשיתוף משרד הרווחה.

"צעירות אימהות"- פרויקט לקידום, סיוע וליווי אישי, קבוצתי וקהילתי לצעירות אימהות במצבי סיכון בקהילה במטרה לצמצם ולמנוע מצבי הדרה, עוני שוליות והזנחה, ולקדם השתלבות חברתית, עצמאות ובניית סביבת חיים מיטיבה לצעירות וילדיהן.

"בית אמיתי" – מרכז יום לנערות וצעירות שחוו פגיעה מינית ממושכת בילדות, המציע ליווי אישי, מרחב תמיכה נשי, קבוצות מגוונות, סיוע במיצוי זכויות ותיווך לשירותים בקהילה, בשיתוף משרד הרווחה.

"אורשינא" – מרכז לטיפול בנערים בגילאי 13-18 שנפגעו מינית, המציע טיפול פרטני וקבוצתי, מרחב חברתי, ליווי והדרכת הורים ועזרה במיצוי זכויות. כן מבצע הצוות איתור אחר נערים שנפגעו. בשיתוף עם קרנות הביטוח הלאומי.

3 מרכזי טיפול בפגיעות מיניות – לילדים ובני נוער שנפגעו או פגעו מינית, ובני משפחותיהם – תל אביב (כולל יפו ובת ים), עפולה ואזור העמקים ובני ברק, בשיתוף משרד הרווחה.

28 קבוצות טיפוליות של שירות מבחן לנוער – עבור קטינים/ות שנעצרו או שנפתח כנגדם תיק פלילי בגין פגיעה מינית שביצעו, והופנו לטיפול קבוצתי מטעם עלם, בשיתוף שירות מבחן ומשרד הרווחה.

תחום דיגיטל

ראשת התחום: יעל ורשבסקי
מספר מוטבים בשנה: 10,791 בני נוער במרחב הדיגיטל. מעל ל-5,512 פניות של
בני נוער לצ'ט. ומעל 5,279 איתור מוקדי מצוקה ברשת.

תחום הדגיטל עוסק בזיהוי מצוקות המאפיינות את מציאות חייהם של בני נוער וצעירים.ות במרחב הווירטואלי, מתן מענה טיפולי ברשת על ידי אנשי מקצוע ופיתוח דרכי פעולה חדשניות במגוון פלטפורמות דיגיטליות להתערבות, איתור, הפניה וטיפול במצבי סיכון ברשת.

מערך עלם דיגיטל נוכח באופן רציף במרחב הרשתי המורכב מפלטפורמות שונות המספקות צרכים שונים של בני נוער. הצוות מייצר סרטונים/פוסטים וחומרים המאפשרים לבני נוער לעקוב אחריהם, להזדהות עם המסרים וליצור את הקשר עם הצוותים השונים.

המערך מופעל על ידי עובדים ומתנדבים בעלי ניסיון טיפולי והתנסות בהתערבויות ברשת, בשלושה מרחבים מרכזיים:

"מערך הצאט" – אליו פונים בני הנוער, מהווה מעין "קליניקה" וירטואלית שמטרתה ליצור קשר עם בני נוער ולתת מענה למצוקות שעולות במרחב. הצאט מאפשר קשר חד פעמי או קשר מתמשך.

"מערך האיתור וההתערבות הראשונית" – מבצע התערבויות אקטיביות ראשוניות כמענה למצוקות שמעלים בני נוער בפלטפורמות הדיגיטליות השונות.

"מרכז התערבות מקוון" – מודל התערבות ייחודי בזום עם מטפל מקצועי ובשיתוף הורים. בסיום ההתערבות ובמידת הצורך אנו מפנים למרכזי ופתרונות קהילתיים שיכולים להמשיך ולתמוך בצרכי הנער/ה.

התחום פועל בשותפות ובמימון קרנות הביטוח הלאומי. 

התנדבות בעלם

ראשת התחום: לאה פריזנט אדלר

ההתנדבות ההתנדבות למען בני הנוער במצבי סיכון היא לב ליבה של העשייה המקצועית בעמותת עלם. העמותה מפעילה למעלה מ- 1000 מתנדבים הלוקחים חלק משמעותי בכל הפרויקטים של עלם, החל מהתנדבות ישירה עם הנוער והצעירים, וכלה בהתנדבות במטה.

כל התוכניות והמענים בעלם בנויים על סמך התפיסה ההתנדבותית, הרואה במתנדבים את הכוח היוצר, המפעיל והמניע של כל פרויקט. מתנדב בעלם הינו דמות משמעותית המאפשרת שיח נטול אינטרסים עם בני הנוער. תחום ההתנדבות בעלם מטפל בגיוס, פיתוח, הכשרה וליווי המתנדבים והמתנדבות בעמותה. רוב המתנדבים בעלם פועלים אחת לשבוע באופן קבוע ונשארים למשך שנים רבות באותו פרויקט, והופכים לחלק בלתי נפרד מהצוות המסייע לבני הנוער והצעירים.

בנוסף לכך, עלם מקיימת שיתופי פעולה מגוונים עם חברות עסקיות; חלקן בצורת התנדבות במרכזים שלנו, חלקם בעזרה טכנולוגית, במנטורינג ניהולי, אירוח מפגשים ארגוניים, קמפיינים לגיוס תרומות מהעובדים, גיוס מתנדבים קבועים, העסקת צעירים מעלם ועוד.

לאורך השנה, תחומי הפעילות השונים בעלם קיימו ערבי וימי עיון להוקרה ולהעצמת מתנדבים ומתנדבות, שתרמו למקצועיות והגבירו את תחושת השייכות והכרת התודה של הארגון לפעילותם.

אנו כואבים את הרצחם של שלושת המתנדבים, אנשי הצוות של פרויקט "אנשים טובים" במסיבה ברעים: סיגל לוי ז"ל, יונתן ריכטר ז"ל, וליאור אטיאס ז"ל, ושל יסמין בירה ז"ל, מתנדבת בפרויקט "צעירות אימהות" שנרצחה יחד עם בני משפחתה בקיבוץ בארי.

עלם כגוף ידע מקצועי

מתוקף היותה גוף ידע וותיק ומנוסה, עלם מקיימת מידי שנה כנס מקצועי לאנשי טיפול, חינוך, רווחה, שיטור, משפט, אקדמיה והציבור הרחב, המשמש מסגרת להצפת נושאים רלוונטיים לסדר היום, במטרה לעורר שיח ומחשבה, להקנות ידע וכלים ולהשפיע על מדיניות בנוגע לטיפול בבני נוער, צעירים וצעירות בישראל.

למידע נוסף והזמנת הרצאות – לחצו כאן

כנס עלם לשנת 2024:

מאז ה-7/10 נכנסו אלפי בני נוער למעגלי הסיכון, המצוקות החריפו ופוטנציאל הסיכון התרחב. בני הנוער מדווחים על החרפת הדיכאון והחרדה, בדידות, שימוש בסמים ואלכוהול, ועובדי הנוער מתמודדים עם טראומה משותפת, מציאות בה העובדים יחד עם הנערים חשופים במידה דומה למצב סיכוני. מצב זה הגביר את הצורך, גם בעלם וגם מחוצה לה בהכשרות, הדרכות, שיח מקצועי, שכלול ופיתוח תורות העבודה ומתן כלים להתמודדות.

השנה, עלם הקדישה את הכנס השנתי למצבם של בני הנוער בישראל בצל מלחמת חרבות ברזל, הכנס לווה גם בפרסום אסופת מאמרים בנושא, כל זאת במטרה לאפשר במה לשיח מקצועי ומפרה שיסייע לאנשי ונשות המקצוע בתחום.

העברנו 127 הרצאות והכשרות ל-32 מוסדות וארגונים באמצעות 21 מרצות ומרצים.

עלם בכנסת

עלם פועלת להשמעת קולם של בני נוער וצעירים.ות בסיכון והעלאת סוגיות הקשורות למצבם על סדר היום הציבורי בישראל, לצורך קידום חקיקה הוגנת ומטיבה למען רווחתם. לצורך כך, נציגי העמותה משתתפים באופן אינטנסיבי בדיוני ועדות הכנסת, ומקיימים שיתופי פעולה הדוקים עם משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, מוסדות ציבור וארגוני המגזר העסקי והחברתי בישראל.

במהלך השנה נציגי העמותה השמיעו את קול בני הנוער, ב-31 דיונים של ועדות הכנסת הבאות: ועדת החינוך, התרבות והספורט, הוועדה המיוחדת לענייני הצעירים, הוועדה המיוחדת לזכויות הילד, הוועדה המיוחדת למאבק בשימוש בסמים ובאלכוהול, הוועדה לקידום מעמד האישה ולשוויון מגדרי, וועדת העבודה והרווחה.
בין ניירות העמדה של העמותה שהוצגו:

  1. נשירת תלמידים מפונים ממסגרות החינוך הזמניות.
  2. התמודדות עם שימוש בסמים ובאלכוהול בקרב בני נוער מפונים מבתיהם ניצולי טבח ה-7 באוקטובר 2023.
  3. צרכים ומענים של צעירים ניצולי המסיבות בדרום.
  4. תקציב המדינה להמשך המאבק באלימות כלפי נשים ובאלימות מינית.
  5. תוכניות עבודה ותקצוב לשנת 2023 של רשות הצעירים ומרכזי הצעירים.
  6. שותפות רב מגזרית במניעה וטיפול באלימות במשפחה.
  7. אתגרי אוכלוסיית בני נוער וצעירים.ות בזנות, בהקשר החוק להפללת לקוחות.
  8. שימוש בגז קצפות בקרב בני נוער וצעירים.ות.
  9. מערך דיור חירום בכלל וב"חרבות ברזל" בפרט.
  10. צעירות אמהות במצבי סיכון והדרה

שותפים ותורמים מרכזיים

תודה גדולה ממשפחת עלם.

לזכרם של

אנשים טובים שהעניקו סיוע בהתנדבות ובאהבה עד רגעם האחרון. דמותם האצילית תשאר בליבנו לעד.

עלם – העמותה לנוער במצבי סיכון
הירקון 35 בני ברק, 5120423 | טל': 03-7686666 | פקס: 03-6470319 | אתר: www.elem.org.il

עמותת עלם עובדת בשותפות עם 

דילוג לתוכן