את ההצעות והתקצירים נא לשלוח למזכירות הכנס: kenes@elem.org.il עד לתאריך ה- 18.7.24
ב-7.10.24 חוותה מדינת ישראל את האסון הלאומי הגדול ביותר מאז הקמתה. עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל בני הנוער בישראל התמודדו עם טלטלות רבות וחשיפה לטראומה שגרמו לקטיעה ברצפי חייהם.
בעקבות המלחמה פונו מבתיהם ביישובי הצפון והדרום כ-130 אלף תושבים, כ-30% מהם בני נוער וצעירים, עקורים מבתיהם ומתמודדים בנוסף לטראומה הקולקטיבית עם מצבי חיים מורכבים הנובעים ממצבם.
בני נוער רבים נחשפו באופן מוגבר לתכנים קשים, הן בצורה ישירה והן בצורה עקיפה, חשיפה שעלולה להיות טראומטית עבורם.
רבים מהמבוגרים המשמעותיים בחייהם של בני הנוער מתמודדים אף הם עם השלכות הטראומה הקולקטיבית, בחלק מהמקרים מתקשים להסתגל למציאות הכואבת ולשוב לתפקוד רגיל, מה שמשליך באופן ישיר על רווחתם ומצבם של ילדיהם.
מטרת הכנס היא לאפשר במה ללמידה ובחינה של מצבם של בני הנוער בישראל – בני נוער שבשנים קריטיות בהתפתחות התמודדו עם השלכות קשות של מגיפה עולמית ועם שנה קשה מאז פרוץ המלחמה; הצרכים שלהם והדרכים המיטיבות להעניק להם ליווי, טיפול וסיוע מותאמים שיצמצמו עד כמה שניתן את הנזקים ארוכי הטווח של המלחמה והשלכותיה, להציג מגמות חדשות בשדה המקצועי ולצייר תמונת עתיד של הטיפול והסיוע לבני הנוער.
אנו מזמינים/ות ארגונים, חוקרים וחוקרות, אנשי ונשות מקצוע ובני. בנות נוער, צעירים וצעירות, לשלוח תקצירים מן השטח והמחקר להצגה. ההצעות יכולות לכלול בין היתר את הנושאים הבאים:
הצעה להרצאת בסגנון TED: הצעה להרצאה בסגנון TED בת 7 דקות, המתארת חוויה, ניסיון, נקודת מבט או התייחסות לנושא. אורך ההצעה עד 250 מילים, אורך ההרצאה בכנס לא יעלה על 7 דקות.
הצעה למושב מלא: זוהי הזדמנות להציג נושא רחב הכולל מספר נקודות מבט על תופעה מסויימת. על המושב להכיל מספר חברי.ות פאנל אשר יציגו נקודות התייחסות שונות ומגוונות סביב התופעה או הנושא המרכזי הנדון במושב. ההצעה תכלול כותרת למושב בצירוף שם יו"ר וכן 3-4 נקודות התייחסות של המציגים/ות השונים/ות אשר ישתתפו במושב. אורך ההצעה, עד 500 מילים.
תקציר אישי: הצעה להרצאה בודדת, אורך ההצעה עד 250 מילים, אורך ההרצאה בכנס לא יעלה על 25 דקות.
על כל ההצעות להיות מוגשות עד לתאריך 18.7.24 לכתובת המייל kenes@elem.org.il
תום הגשת תקצירים: 18.7.24
קבלת תשובות: עד 31.7.24
תאריך הכנס: 28.10.24